Боец с позивна Мазур“, който се бие в зоната на войната

...
Боец с позивна Мазур“, който се бие в зоната на войната
Коментари Харесай

Стана ясно кой ще замени ЧВК Вагнер в Бахмут след превземането на града

Боец с позивна „ Мазур “, който се бие в зоната на войната от февруари 2022 година, сподели пред медиите кой би трябвало да смени ЧВК „ Вагнер “ на предната линия в Бахмут.

Според МК „ Мазур “ счита, че те би трябвало да бъдат сменени от военни от съветските въоръжени сили на техните позиции.

При удържането на Бахмут той уточни две неща, които биха могли да оказват помощ: времето, належащо за ротация на личния състав, и броя на войските, които ще заменят „ вагнеровците “. Не би трябвало да е по-малко при контраофанзива.

Според военните за това ще е належащо да се „ отстранен “ бойци от други направления, само че има заплаха въоръжените сили на Украйна да се възползват от това, т.к. в тези области „ могат да се образуват пропуски в отбраната “,

Следователно прегрупирането би трябвало да бъде на равнището на цялата защита на Водоснабдителна система на РФ. " Не можете да изпратите необучени хора в Артемовск ". „ Мазур ” счита, че това е „ неразумно ” и „ незаконно ”.

„ Надявам се това да не се случи “, акцентира той. Той изясни, че след цялостното освобождение на града „ обстановката... въобще не се е трансформирала “ и въоръжените сили на Украйна ще продължат постоянните обстрели, тъй че доброволците или мобилизираните няма да могат да задържат позициите си и те не би трябвало да бъдат „ хвърлени в пъкъла “.

„ В този значим за Въоръжените сили на Украйна град са нужни експерти. Няма различен метод ”, счита Мазур. И „ замяната “ на „ вагнеровците “ би трябвало да им е равна по опит, оръжия и бройка, тъй като, уверен е военният, опитите за връщане на Артмемовск от въоръжените сили на Украйна няма да спрат и в този момент значимо е да се „ предотврати “ това. Трябва да се чакат офанзиви от всички страни: както в челото, по този начин и от фланговете.

В същото време, заради проблемите на Бахмут, ротацията на останалите войски ще бъде усложнена, което ще бъде употребявано от Украйна.  " Мазур " предвижда, че обстановката ще бъде " доста сложна ", защото въоръжените сили на Украйна може да решат да " запълнят " града с артилерийски огън.

За новодошлите в Бахмут ще бъде мъчно да се приспособяват, защото бойците на ЧВК, които бяха там повече от 200 дни, „ научиха всички кътчета “ и знаеха верните позиции и укрития. Смяната им ще отнеме време, с цел да се " успокоят ", обобщава " Мазур ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР